Lázár János elárulta, hogy eddig mennyi országbérletet vásároltak

Az építési és közlekedési miniszter jelezte, hogy az utasok is érezhetik az előnyeit annak, hogy egy cégbe szervezték a MÁV-ot és a Volánbuszt.

2024. 04. 24. 14:25
LÁZÁR János
Budapest, 2024. február 29. Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart a minisztériumában 2024. február 29-én. Március 1-jével a magyar közlekedésben új idõszámítás kezdõdik, a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több, mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindegy, hogy autóbusszal vagy vonattal utazunk-e, ma már elég egyetlen jegy: ez a tarifaközösség. Egy éve vezettük be a vármegye- és országbérletek új rendszerét, amelynek köszönhetően végre az utasok is érezhetik az előnyeit annak, hogy egy cégbe szerveztük a MÁV-ot és a Volánbuszt – fogalmazott Lázár János a Facebook-oldalán.

Az építési és közlekedési miniszter jelezte, hogy egy év alatt sok minden történt: az új bérletek sikerére építve teljesen átalakították a tarifarendszert, így 4,5 millió ember – rendszeresen ingázó, alkalmi ügyet intéző vagy épp kikapcsolódni vágyó utasunk – kap többet kevesebbért. Kiemelte, az új bérletek sikerét jól jelzi, hogy egy év alatt több mint hétmillió darab fogyott belőlük, az utasok igényeire válaszolva pedig megszületett ezek napijegy változata, a Vármegye24 és a Magyarország24 díjtermék is. 

Ráadásul évtizedek után végre sikerült bevonnunk a tarifaközösségbe a magyar főváros közlekedési rendszerét is. Folytatjuk!

– szögezte le a tárcavezető.

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.