Le akarja járatni ellenfeleit a pécsi baloldali városvezetés

Hiába kampányolt a közbeszéd megtisztításával megválasztása előtt Péterffy Attila, egyik első lépéseként egy zöldaktivista hölgyet, Vicze Csillát támadta meg a véleménye miatt. A polgármester luxusügyvéd köre azóta sem tud leállni, a napokban újabb lejáratást indítottak.

2024. 04. 17. 16:30
PÉTERFFY Attila
Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Péterffy Attila pécsi polgármester idején 16 milliárdra nőtt a város adósságállománya, addig a polgármester luxusügyvédje, Bodnár Imre által vezetett Pécs Jövőjéért Egyesület szórólapokon támadja a helyi Fideszt – írja a Baranya Vármegyei Hírportál. A cikk szerint Péterffyék csődbiztosnak nevezik azokat a szakembereket, akik 2018-ban érkeztek az önkormányzathoz, amikor a kormányzat visszatérítendő támogatást nyújtott Pécsnek. A jelenlegi városvezetők regnálása alatt azonban továbbra sem távoztak a Magyar Államkincstár szakemberei, holott már négy esztendeje a kezükben vannak a kasszakulcsok. Éppen ezért vélekednek úgy a nemzeti oldalon, hogy a baloldal folyamatosan csődben tartja a várost, amit mutat a már említett 16 milliárdosra duzzasztott hitelállomány is.

A baloldal a legjobb védekezés a támadás elvét követve indított lejáratást a témában, ami egyébként sem új keletű.

Korábban az MSZP–DK-s helyi lapokban támadták meg azokat a baloldali politikusokat, akikkel annak idején még együtt indultak a választáson, ám a korábbi ígéretek betartását kérték számon Péterffyn. Mellettük magánszemélyeket, az őket kritikával illető újságírókat sem kímélték.

A támadások Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője elleni bírósági eljárásban csúcsosodtak ki, mert az aktivista határozott véleményt fogalmazott meg Péterffy Attiláról, akinek vezérigazgatói regnálása alatt hárommillió tonna fát égettek el a pécsi erőmű kazánjaiban. A pert Péterffy jogerősen elbukta.

Még el sem kezdődött a júniusi önkormányzati választás kampánya, a jelenlegi – hatalmáért remegő – baloldali városvezetés aljas eszközöket bevetve hazugságokkal vádolja a pécsi polgári szövetséget és annak polgármesterjelöltjét

– mutatott rá a helyi Fidesz. Szerintük Péterffy és csapata  láthatóan megijedt a Csizmadia Péter pécsi polgármesterjelölt által indított Pécs-konzultáció sikerétől, és Péterffy jelölőszervezete, a magát függetlennek mondó, valójában azonban gyurcsányista, álcivil Pécs Jövőjéért Egyesület hazug, lejárató szórólap terjesztésébe kezdett városszerte, hogy eltereljék a figyelmet az öt éve működő gyurcsányi pénzszivattyúról.

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.