Lecsapott a TEK a kristálybandára

Rendőrségi összefogással számolták fel a hálózatot.

2024. 04. 15. 17:09
bilincs, rendőrök,
Illusztráció. Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy időben, több összehangolt rajtaütéssel számolt fel egy drogterjesztői hálózatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség – jelentették be az Országos Rendőr-főkapitányságon.

Forrás: Rendőrség

Balog Gábor, a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője elmondta: a nyomozást a szegedi Készenléti Rendőrség egy szegedi nőnél és annak élettársánál kezdte, akikről kiderült, hogy kimondottan kábítószer-kereskedés céljaira béreltek egy harmadik emeleti lakást Szegeden, a vevőket itt fogadták. A drog beszerzését a férfi, N. Sándor intézte, aki egy kiskunhalasi lakossal, R. Norberttel állt kapcsolatban, utóbbi felsőbb kapcsolata K. Csaba volt.

Kiderült, hogy K. Csaba ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is eljárást folytat, ezért szorosabbra fűzték az együttműködést velük, majd azt is

megtudták, hogy az adásvételek rendszeresen egy kecskeméti bevásárlóközpont parkolójában történtek.

A következő alkalom március 20-án volt, aznap közös akcióban, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal együtt és a TEK bevonásával rajtaütöttek a gyanúsítottakon. A helyszínen elfogták K. Csabát és R. Norbertet, és megtalálták az adásvétel tárgyát képező 540 gramm kábítószert, valamint annak ellenértékét, 700 ezer forint készpénzt is.

Forrás: Rendőrség

K. Csaba és R. Norbert elfogásával egy időben őrizetbe vették a szegedi terjesztőpárost is, náluk a házkutatáson csak kisebb mennyiségű pszichoaktív szert foglaltak le.

A pár tavaly májustól az elfogásukig naponta 70-240 ezer forint értékben értékesített „kristályként” ismert új pszichoaktív szert, a grammját 5000 és 7500 forintért.

A vizsgálat megállapította azt is, hogy R. Norbert szintén tavaly májustól  41 kilogramm, azaz 725 adag pszichoaktív szert adott el. A szegedi Készenléti Rendőrség végül büntetőeljárást indított a kiskunhalasi férfi, valamint a szegedi nő és élettársa ellen, és elrendelte letartóztatásukat a Szegedi Járásbíróság.

Borítókép: Rajtaütés a drogterjesztő hálózat egyik tagján (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.