Megtréfál minket a húsvéthétfő: kánikula után saras eső jöhet

Változékony, de tavaszias időnk lesz.

2024. 04. 01. 7:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marad a fátyolfelhős idő szaharai porral, emiatt ma is szűrt lesz a napsütés, sőt időszakosan akár borult is lehet az ég.  A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket. 

Nagy eséllyel megdől a mai napra vonatkozó országos melegrekord

 – derül ki a Hungaromet előrejelzéséből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

A meteorológiai szolgálat közölte,

 az ország északnyugati részé viharos lesz a déli, délnyugati szél, másutt élénk, időszakosan erős széllökések fordulhatnak elő. 

(Fotó: Facebook)

Aki még az esti órák előtt hazaér a locsolkodásból, annak elég a kölni, aki viszont később ér haza, annak szüksége lesz esernyőre is, legalábbis a Nyugat-Dunántúlon. 

Este ugyanis hidegfront kiterjedt csapadékzónája érkezik,

 amelyben többfelé várható eső, zápor, sőt zivatarok is kialakulhatnak, a csapadékrendszer éjfélig nagyjából a Duna vonaláig jut el. Nagy az esélye a saras eső előfordulásának.

Borítókép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.