Negyedikes gyerekeknek indít képzést az MCC

A program felkészíti a diákokat a továbbtanulásra.

2024. 04. 17. 15:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felsős általános iskolások jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a szervezet. Kárpát-medence-szerte,

huszonhét helyszínen jelentkezhetnek a most negyedikes diákok június 30-ig.

A diákok többek között megismerkedhetnek a robotika rejtelmeivel, elsajátíthatnak pénzügyi és egészségügyi ismereteket is.

A FIT Program az MCC képzésrendszerének legfiatalabbakat megszólító eleme, amely már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű gyermekek kibontakozását. A képzés ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést, ahol a felkészült és elhivatott oktatókkal, modern eszközökkel és otthonos központokkal olyan légkört teremtenek, amelyben a tanulás és a fejlődés is élménnyé válhat.

A program közösségi alapon építkezik, nagy hangsúlyt kap a csapatmunka és a közösségben átélt élményekre is kiemelt figyelmet szentelnek.

A képzés felkelti a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra,

segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket, támogatja a kötődést a magyar kultúrához és szülőföldhöz.

Az MCC célja, hogy az érintett szülőkkel és pedagógusokkal együtt segítsék a tehetséges gyermekek kibontakozását, az egyéni érdeklődési területek felfedezését. Hosszabb távon pedig a tehetséges diákok érvényesülési lehetőségeinek biztosítása, a tudatos állampolgárrá válás elősegítése, a szűkebb és tágabb közösségük sorsáért felelősen gondolkodó és cselekvő értelmiségi bázis kialakítása áll a középpontban.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.