Négypilléres támogatás a harminc év alattiaknak

Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást ad a kormány.

2024. 04. 16. 9:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak a kormány Ifjúsági garancia plusz programjának részeként – közölte Czomba Sándor. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a TV2 műsorában beszélt a négy pillérre épülő programról. Mint mondta, a munkaerőpiacon az 50 év feletti, valamint a 30 év alatti korosztályoknál vannak még tartalékok. 

– A hétfőn indult, bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre épülő program célja a foglalkoztatottság növelése 

– fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, az Ifjúsági garancia plusz program azokat a 30 év alatti fiatalokat segíti munkatapasztalatot szerezni, akik már nem tanulnak és még nem dolgoznak.
– A program első, legfontosabb eleme a bértámogatás: 

a kormány négy vagy hat hónapig a bruttó bér 50 százalékát átvállalja a munkáltatóktól.

Amennyiben a munkahely a lakóhelytől 60 kilométernél távolabb van, a regisztrált álláskereső fiatal maximum egy évig 186 ezer forint albérleti támogatást kaphat – tudatta.
Mint fogalmazott, utazási költségtámogatás is igényelhető, amennyiben a munkahely a lakóhelytől 60 kilométeren belül van. Ennek összege 10 kilométerenként 10-12 ezer forint lehet havonta. 

– A program negyedik pillére lehetőséget biztosít szakmaváltásra, átképzésre. Ebben az időszakban a mindenkori minimálbér 150 százalékáig adható pénzügyi támogatás a felnőttképzésben részt vevőknek 

– hangsúlyozta Czomba Sándor, aki elmondta, a kormányzati programok, valamint az ország keleti és déli régióiban nagy számban induló beruházások segíthetnek a fiatalok elhelyezkedésében, a foglalkoztatottság növelésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Andrzej Rostek)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.