Társadalmi összefogás a félárván maradt gyermekekért

Az adományokat április végéig várja az önkormányzat.

2024. 04. 16. 8:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adománygyűjtéssel próbálnak segíteni annak a két gyermeknek, akik március végén egy tragikus balesetben elhunyt édesanyjuk után maradtak félárván.

A leányvári önkormányzat által kezdeményezett gyűjtésben a hónap végéig fogadják a felajánlásokat, amelyeket a félárván maradt két kiskorú gyermek megsegítésére fordítanak.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál felidézte, március 29-én este történt a tragikus kimenetelű baleset a 117-es út Kesztölc és Esztergom-Kertváros közötti szakaszán. Mint kiderült, az autó vélhetően vadelütés miatt csapódott árokba és tört össze.

A járműben ketten utaztak, a vaddal való ütközés következtében mindketten beszorultak. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az érintett személyeket az esztergomi hivatásos, illetve a kesztölci önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. 

A sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, az ellátását követően kórházba is szállították. Az utas, egy hölgy a helyszínen életét vesztette. 

Az elgázolt vad a helyszínen elpusztult, amelyet a helyi vadásztársaság szállított el.

 

A TV2 beszámolója szerint a halálos kimenetelű baleset elkerülhetetlen volt, miután a balról az útra érkező állat gyakorlatilag szétzúzta az autó motorháztetőjét és szélvédőjét. Azt is közölték, hogy 

az áldozat egy leányvári kétgyermekes édesanya volt, aki egyedül nevelte gyermekeit. A tragédia megrázta a lakóközösséget, az önkormányzat pedig összefogást hirdetett a két kiskorú gyermek megsegítésére.

Az önkormányzat gondoskodott arról, hogy a községháza épületéhez kikerüljön egy pénzadomány gyűjtésére alkalmas zárt doboz. A gyűjtőbe április 30-ig lehet névvel ellátott borítékban vagy anonim módon belehelyezni az adományokat. A hónap végeztével át fogják adni a dobozban lévő összeget a család részére. Az önkormányzat a bejegyzés végén előre is megköszönte a lakosság segítségét.

 

Borítókép: Tragikus balesetben hunyt el a kétgyermekes édesanya (Fotó: TV2 Tények)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.