Vádat emeltek négy budapesti drogdíler ellen +videó

A vevőkhöz biciklisfutárral hordatták ki a kokaint.

Forrás: MTI2024. 04. 05. 12:00
bírói kalapács
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emeltek vádat három férfi és az egyikük felesége ellen Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy negyvenéves budapesti férfi 2020 júliusától a 2021. szeptemberi elfogásáig rendszeresen értékesített kokaint. A drogot egy III. kerületi lakásban tárolta, adagolta és onnan szolgálta ki a lakásba érkező vevőit. A kábítószer terjesztésébe a férfi bevonta a feleségét is, aki az útmutatásai szerint alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint – férje távollétében – tartotta a vevőkkel a kapcsolatot – ismertette a főügyészség.

Igény szerint a város távolabbi címeire a férfi maga vitte ki kocsival az árut, de a kereskedési hálózat tagja volt egy 33 éves biciklisfutár is.

Vele a férfi általában délutánoként találkozott, ekkor átadta neki a kiporciózott kokaint és megjelölte a belvárosi kiszállítási címeket, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel egy óbudai benzinkúton elszámoltak.

A rendőrség egy ilyen szokásos találkozón ütött rajta a pároson 2021. szeptember 29-én, és a szállítmány átadása után a negyvenéves férfit a futárral együtt elfogta. A kokain forrása egy 66 éves férfi volt, akinek szintén óbudai lakásában ugyanezen a napon a rendőrség kutatást tartott és jelentős mennyiségű drogot foglalt le.

A Fővárosi Főügyészség a négy vádlottat kábítószer kereskedelmével, közülük a legidősebbet ennek jelentős mennyiségre elkövetett minősített esetével vádolja. A három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfira fegyházbüntetés, a nőre börtönbüntetés, továbbá mindegyikükre pénzbüntetés kiszabását is indítványozza. A negyvenéves férfival szemben az ügyészi indítvány része százmillió forintot meghaladó értékű vagyonelkobzás alkalmazása is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.