Vitézy Dávid: Véget kell vetni a Budapest és a kormány közötti háborúskodásnak

A főpolgármester-jelölt 101 pontos tervvel készül a választásra.

2024. 04. 19. 12:24
Vitézy Dávid programbemutató
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már több mint húsz éve dolgozom azért, hogy Budapest jobb hely legyen – jelentette ki Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti kampányindító rendezvényén, amelyen bemutatta 101 pontból álló Budapest-programját. Beszélt arról is, hogy úgy látja, az elmúlt években Budapest pártpolitikai csatározások színterévé és üres lájkbajnoksággá vált. A függetlenként és az LMP támogatásával induló Vitézy szerint Budapest külső részeit magára hagyták, annak ellenére, hogy a lakosság háromnegyede ezeken a területeken él.

Elszalasztott lehetőségek százai szegélyezik Karácsony Gergely elmúlt öt évét

– jelentette ki Vitézy Dávid, majd példaként hozta a Városháza parkot, amelynek megépítésére csaknem öt év alatt sem került sor. A politikus kiemelte, hogy Budapesten az elmúlt években megálltak, lelassultak a fejlesztések, aminek köszönhetően a főváros egyre inkább lemarad a környező országok nagyvárosai mögött.

Kiemelte: az elmúlt öt évben Karácsony Gergely a pártpolitikai csatározások színterévé változtatta a fővárost Budapest fejlesztése és jobbítása helyett, azonban a városnak nincs még öt éve a háborúskodásra.

A mit miért nem lehet politikája helyett a mit miért lehet politikáját kell bevezetni Budapesten

– hangsúlyozta Vitézy Dávid, aki vállalta öt villamoshálózat felújítását, az autóbuszhálózat fejlesztését és a trolibuszhálózat átszervezését is, ezzel versenyképesebbé téve a közösségi közlekedést a külső kerületekben is.

A kerékpáros-infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban ugyanakkor Vitézy Dávid kiemelte, hogy a jelenlegi stratégia komplex felülvizsgálatára van szükség.

A főpolgármester-jelölt a következő városvezetés előtt álló egyik legnagyobb megoldandó feladatot a lakhatás ügyében látja, ugyanis szerinte a fővárosnak szociális bérlakásprogrammal kell megoldani a lakhatási krízist. Emellett a panelházak felújításának is lendületet adna Vitézy Dávid, és kulcsfontosságúnak tartja, hogy energetikai felújításokat végezzenek a társasházakon. 

 

Borítókép: Vitézy Dávid a programbemutatón (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.