Abszurd: Magyar Péter internetblokkolónak nézett egy rádiót

A baloldal legújabb messiása képtelen konteóval állt elő.

2024. 05. 08. 20:53
20240505_Magyar Péter Debrecen_HBN-22
20240505 Debrecen Magyar Péter Debrecenben tartotta anyák napi nagygyűlését. Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló HBN Képen: Magyar Péter jogász, Tisza párt alelnöke Fotó: Molnár István Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter szerint a titkosszolgálat elkezdte blokkolni a az internetet és a mobilelérést a Tisza Párt országjárásának helyszínein. A Mandiner írta meg, hogy az ellenzék aktuális messiásává avanzsált politikus „felszólította” Pintér Sándor belügyminisztert, valamint Rogán Antalt, hogy „ne korlátozzák az internet szabadságát, valamint a szabad véleménynyilvánítást”. Magyar még két férfi fotóját is megosztotta, akik szerinte civil ruhás rendőrök voltak, és blokkolók voltak náluk. Azonban kiderült, hogy a Magyar Péter által emlegetett jelzavarók egyáltalán nem úgy néznek ki, mint a képen látható eszközök.

A rendőrség is reagált

A Police.hu-n a politikus kijelentésére reagálva azt írták: „A közösségi médiában az a hír terjed, hogy egyes gyűlések helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk. A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak”.

Vagyis Magyar Péter egy egyszerű rádiót nézhetett „internetblokkolónak”.

Az összeesküvés-elmélet alapját valószínűleg az a jelenség adhatta, hogy olyan rendezvényeken, amelyeken a szokásosnál több ember gyűlik össze egy helyen, a hálózat kapacitásának korlátai miatt lelassulhat az internetelérés és akár a térerő is elmehet. A Mandiner cikke szerint azért is kizárható, hogy bárki blokkolta volna az internetet, mert nem mindenkinek állt le a nete Hajdúnánáson, a helyi balos lapként funkcionáló Debreciner élő videója például simán lement.

Ezt erősítette még egyébként Magyar Péter bejegyzése alatt több kommentelő is:

Egy kommentelő véleménye Magyar Péter „blokkolós” bejegyzése alatt. Fotó: Facebook
Egy másik kommentelő véleménye Magyar Péter „blokkolós” bejegyzése alatt. Forrás: Facebook

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Molnár Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.