Így néz ki a rohamlövészek egy hajnali rajtaütése + videó

A katonák számára két tényező is megbonyolította az akciót.

Forrás: Honvédelem.hu2024. 05. 08. 14:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ki korán kel… esetleg velünk találkozik” – írta közösségi oldalán az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár. A Honvédség honlapjáról kiderült, a rohamlövészszakasz ezúttal egy kis erejű ellenségen ütött rajta. 

A kiképzési feladat két tényező miatt volt bonyolult: az egyik, hogy a „tervez-felderít-pontosít-begyakorol-végrehajt” folyamatot az alegység teljes egészében végiggyakorolja. 

Forrás: Honvédelem.hu

A másik pedig az, hogy a végrehajtásnál minden apró részfeladat szükséges lesz a sikerhez úgy, mint – többek között – a megközelítés során a navigálás, közvetlen felderítés, vagy a sérültek ellátása.

Azonban minden jó terv megvalósításakor felmerülhetnek azonban – ezúttal a kiképzők jóvoltából – olyan nem várt helyzetek, amelyekre azonnal reagálni kell a hatékonyság érdekében. 

Forrás: Honvédelem.hu

A leírtak szerint maga a „harc” mindössze tizenöt perc volt a kiképzési esemény során. Minden más, amit az előző két napban tettek arra szolgált, hogy ebben a kulcsfontosságú tizenöt percben a rohamlövészszakasz kerekedjen felül. A siker kulcsa a szakmai felkészültségen túl a kitartásban és az összetartásban rejlik – írták.

Borítókép: Jelenet a gyakorlatról (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.