Menczer Tamás: Háborúról vagy békéről kell dönteni

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója leszögezte, hogy békepárti politikusokat kell küldeni Brüsszelbe.

2024. 05. 08. 20:55
MENCZER Tamás
Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az európai parlamenti és az önkormányzati választás létfontosságú, mert háborúról vagy békéről kell dönteni – mondta Menczer Tamás szerdán egy Ózdon tartott sajtótájékoztatón. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója kijelentette, hogy a háborúpártiak Amerikában és Európában is azt mondják, hogy az a háború, amely Ukrajnában már több mint két éve zajlik, az a mi háborúnk, ezt folytatni kell addig, ameddig Ukrajna nem győz. 

– Ezzel szemben a mi álláspontunk, a békepárti álláspont az, hogy ez nem a mi háborúnk, mi ebből ki akarunk maradni, ezt a háborút senki nem nyeri meg, a csatatéren nincs megoldás, csak halottak vannak, ezért mi azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazunk

– fogalmazott.

Menczer Tamás kifejtette, hogy a háborúpártiak állításával az a probléma, hogy a háború végét egy olyan katonai eredményhez, Ukrajna győzelméhez kötik, amely soha nem jön el. Elemzése szerint a helyzet napról napra rosszabb, mert már nyíltan mondják, hogy katonákkal is be kell menni a háborúba, még több fegyvert, még több pénzt akarnak küldeni, atomfegyverről és atombombákról beszélnek.

– Mi, itt a háború szomszédságában, erről hallani sem akarunk – szögezte le a politikus, hozzátéve: mindez óriásira növeli annak kockázatát, hogy a háború kiszélesedik, eszkalálódik, sőt a NATO és Oroszország, vagyis a világ legerősebb katonai szervezete és egy atomhatalom összecsapásának kockázata soha nem volt nagyobb, mint most.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy békepárti politikusokat kell küldeni Brüsszelbe, olyan politikusokat, akiknek nem ment el a józan eszük, akik képesek és hajlandók arra, hogy az európai érdekeket képviseljék, ami nyilvánvalóan a béke. Menczer Tamás a közösségük minden tagját arra kérte, hogy menjen el szavazni.

– Akkor győzni fogunk, ahogy győzni szoktunk 

– fogalmazott. Menczer Tamás elmondta, hogy a Fidesz–KDNP 1200 helyszínen van és lesz jelen standdal, politikusaik az országot járva több száz fórumot tartanak ezekben a hetekben.

Borítókép: Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.