Állást foglalt Bill Gates az iOS vs. Android csatában

A Microsoft társalapítója a Windows Mobile halála után közölte, hogy androidos okostelefonra állt át.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 27. 14:44
GATES, Bill
Davos, 2019. január 22. Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának nyitónapján, 2019. január 22-én. A névadó svájci nonprofit alapítvány szervezte négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat. MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkönnyítik az életét a Microsoft előtelepített alkalmazásai. A híresek és gazdagok tipikusan az Apple eszközeit használják, bár Nyugat-Európában és Észak-Amerikában az átlagos jövedelműek körében sem számít luxusnak az iPhone. Az egyik kivételt a szabály alól Bill Gates jelenti, a Microsoft társalapítója a Windows Mobile halála után közölte, hogy androidos okostelefonra állt át a Lumiájáról – olvasható az Origo cikkében.

Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke
Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

A Microsoft társalapítója a jelenleg csak iPhone-ra elérhető Clubhouse hangcsevegő appon keresztül adott interjújában ennek okát is elárulta Andrew Ross Sorkin újságírónak: az Android sokkal több lehetőséget ad az alkalmazásoknak az operációs rendszerrel való kommunikációra, rugalmasabb az iOS-nél. Emellett kényelmes számára, hogy egyes gyártók előtelepítik a Microsoft egyes appjait a telefonjaikra.

Gates elsődleges mobilja ugyan androidos, azonban gyakran játszik iPhone-okkal is: nincs hatalmas elvi vagy gyakorlati baja az Apple termékeivel, egyszerűen csak az Androidot preferálja.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Bill Gates szerint át kellene térni a szintetikus húsra

A Microsoft alapítója, aki 2021 januárjára az Egyesült Államok legnagyobb termőföld-tulajdonosa lett, egy interjúban arról beszélt, a gazdag országoknak át kell térnie a szintetikus marhahús fogyasztására a klímavédelem érdekében – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

„Úgy gondolom, hogy minden gazdag országnak át kell térnie a 100 százalékban szintetikus marhahús fogyasztására. Meg lehet szokni az ízkülönbséget” – jelentette ki Bill Gates a MIT Technology Rewiev lapnak adott interjújában a környezetvédelem kapcsán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.