Hamarosan elkészül a legnépszerűbb mobil operációs rendszer legújabb verziója

Három hét múlva válhat elérhetővé az első stabil változat – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 14. 9:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban megkezdte az Android 12 végső tesztelését a Google, a hírek szerint a múlt héten debütált ötödik bétája egyben a kiadásra jelölt változata is. Az XDA Developers megszellőztette a rendszer várható kiadási dátumát, egy Google-től származó belsős dokumentum alapján a kódbázisa 2021. október 4-én válhat elérhetővé az Android Open Source Project (AOSP) tárolójában, a gyakorlatban ez tekinthető a megjelenési idejének.

A dátumnak persze az átlagos mobilozók számára nincs nagy jelentősége, október elején várhatóan csak a támogatott Google Pixel okostelefonokra érkezhet meg az Android 12. A más márkáktól származó mobilokkal rendelkezők többsége csak hónapokkal később fogja megkapni a készülékére a legújabb Androidot, már amennyiben az egyáltalán elérhetővé válik. További gyakori komplikáció, hogy hiába készül el a legújabb Androidot hozó frissítés egy specifikus telefonra, a szolgáltatóktól vett modellekre nem válik telepíthetővé.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.