Meggátolhatja a játékbeli csalásokat a Windows 11

A Valorant máris megköveteli a Secure Boot és TPM 2.0 funkciókat – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 07. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan előnye származhat a játékiparnak a Windows 11 szigorú gépigényéből, a Secure Boot indítási módszer és a TPM 2.0 biztonsági koprocesszor megkövetelése miatt az operációs rendszeren futtatott videójátékok csalásellenes rendszerei is elkezdhetik feltételként kikötni ezek jelenlétét.

Az első fecske a Riot Games által fejlesztett Valorant, a taktikai lövöldözős játék a kérdéses technológiák jelenléte nélkül nem hajlandó elindulni Windows 11 alatt. A funkciók megnehezíthetik bizonyos típusú csalószoftverek működését, de ami ennél végső soron sokkal fontosabbnak bizonyulhat, hogy a csalásért véglegesen kitiltott személyek a TPM miatt nem tudják majd többé a hardveres azonosítóadataik meghamisításával kijátszani a csalásellenes rendszereket.

Természetesen a fejlesztők várhatóan még sokáig kénytelenek lesznek támogatni a Windows korábbi változatait is, azok alatt pedig nem követelhetik meg a TPM 2.0-t és a Secure Bootot, hiszen akkor nagyon sok potenciális ügyfelet zárnának ki a termékeikkel szórakozni képesek köréből. Viszont pusztán idő kérdése a régebbi hardvereket és Windowsokat futtató számítógépek kikopása, így talán már középtávon megszokottá válhat a technológiák megkövetelése a csalásellenes rendszerekben.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Twitter/@AntiCheatPD

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.