Sosem fut majd jól egyes gépeken a Windows 11

Az Apple processzoros gépeken a jövőben sem lesz támogatott a Windows 11 – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 17. 8:21
Fotó: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft a napokban megerősítette a The Register számára, hogy a windows 11-támogatás a jövőben sem lesz elérhető az Apple M1 processzorral szerelt Mac gépekre. Az Apple álláspontja szerint a Microsofton múlik, hogy lesz-e natív támogatás ehhez a chiphez.

A jelentés szerint azonban a Microsoft úgy gondolja, hogy a Windows 11 M1-es chipen a jövőben sem lesz támogatott, vagyis a Parallels és a Boot Camp használatával sem kap hivatalos támogatást, akárcsak a régi processzorok esetében.

A Parallels azért tudja még így is virtualizálni a Windows 11-et, azonban a támogatás bármikor megszűnhet, amint erre már volt példa, mikor a Windows 11 úgy döntött, nem támogatott hardverként kezeli a szoftvert. Akkor még sikerült a fejlesztőknek megkerülni a redmondi korlátozást, de a jövőben ez már nem garantált. Így a Windows 11 és az Apple CPU-s gép sosem lesznek jó barátok.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.