Videószerkesztő alkalmazást vásároltak Bill Gatesék

Az Office 365 után idővel talán a Windowsban is elérhetővé válhat – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 09. 11:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan akvizíciót jelentett be a héten a Microsoft, ismeretlen összegért felvásárolta a böngészőből használható Clipchamp videószerkesztő alkalmazást. Ezt elsősorban egyszerűbb professzionális felhasználásra szánták a készítői, és papíron ugyan van ingyenes verziója, ám az nem hajlandó 480p feletti felbontásban videókat exportálni, ténylegesen csak a szolgáltatás kipróbálására használható.

A többek közt a Dell, a Deloitte és a Google által is használt Clipchamp érdekessége, hogy a böngészőben való futása ellenére képes kiaknázni a számítógépek grafikus vezérlőinek erejét az elkészült videók exportálásakor. 

A GPU-gyorsított videókódolás remekül demonstrálja, hogy az elmúlt években mekkorát fejlődtek a böngészők, a modern webes technológiáknak köszönhetően milyen korábban elképzelhetetlen feladatok végezhetők el bennük.

A Microsoft tájékoztatása szerint a Clipchamp elsőként a Microsoft 365 előfizetéses irodai programcsomag részévé válik majd, azonban nincs kizárva a Windowsban való általános elérhetővé válása sem. Egyelőre nem világos, hogy különálló szolgáltatásként meddig marad elérhető, ám a Microsoft jó eséllyel nem kíván kibabrálni a meglévő ügyfelekkel.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.