Megjöttek a processzorok javításai a Windows 11-hez

A Microsoft és az AMD is kiadta a teljesítménygondokat megoldó patcheket – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 22. 13:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Windows 11 stabil változatának kiadása után kellemetlen kompatibilitási problémákra derült fény az AMD Ryzen processzorokkal, egyrészt óriási volt a harmadszintű gyorsítótáruk késleltetése, másrészt pedig a preferált processzormag funkció sem működött megfelelően. Ennek megfelelően a vártnál feltűnően rosszabbul teljesíthettek a CPU-igényes helyzetekben, például játékok futtatásakor.

A hétvégén játszani kívánók szerencséjére most megjöttek a hibákat orvosló frissítések, rögtön kettőt is telepíteniük kell az érintett felhasználóknak. A gyorsítótáras gondot megoldó javítás a Windows Update-en érhető el az opcionális KB5006746 frissítés formájában, azaz manuálisan kell kérni az installációját. A Windows 11 novemberi hibajavító keddjén a patch minden számítógépre automatikusan települni fog a következő összegző frissítés részeként.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.