Öt ingyenes játék, amitől nem kell féltenünk a gyermekeinket

Arról megoszlanak a vélemények, hogy szabad-e telefont vagy tabletet adni kezükbe, de tény, hogy a gyerekek imádják ezeket a masinákat, különösen a játékokat. Viszont az is biztos, hogy bizonyos kor után már szinte elkerülhetetlen, hogy a kezükbe kerüljenek ezek a készülékek, hiszen a szülők is rendszeresen ezt nyomkodják, így a gyermekek figyelmét is felkeltik előbb-utóbb. Az azonban tény, hogy rengeteg olyan alkalmazás van, ami egyszerűen nem való nekik. Érdemes odafigyelni tehát, hogy ne kerüljön a szemük elé felkavaró, agresszív, erőszakos tartalom – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 17. 14:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsére már vannak olyan appok, amelyeket vagy kifejezetten gyerekeknek szántak, vagy úgy készítették el őket, hogy ők is szórakozhassanak velük gond nélkül. Mostani válogatásunkban öt olyan ingyenes játékot, appot ajánlunk, amelyet bátran oda lehet gyerekeknek is, és amelyek ráadásul házon belül szerzett tapasztalataink alapján kellően szórakoztatóak, ugyanis nálunk is imádják őket a kicsik.

Piano Kids

Ez egy kifejezetten érdekes darab, hiszen a zene világába vezeti be a gyermekeket játékosan. 

A grafikája borzasztó aranyos, tele van animált állatokkal, színes ábrákkal, a kezelése pedig pofonegyszerű. 

A szoftverrel megismerkedhetnek a legfontosabb hangszerekkel, a hangjukkal, és az érintőképernyő segítségével még zenélni is tudnak. Amellett, hogy kedvükre próbálgathatnak egy virtuális szaxofont, gitárt vagy zongorát, és akár dalokat is írhatnak.

Sőt, arra is van lehetőség, hogy megtanuljanak egyszerűbb darabokat, ráadásul mindezt játékosan, a már említett, rajzolt, aranyos jószágok segítségével. Tehát a szoftver fejleszti az ügyességüket, az ütemérzéküket, és segíthet velük megszerettetni a zenét, vagy az alkotást. 

Mindezt ráadásul nagyon hangulatos és felhasználóbarát módon, és tapasztalataink szerint egy ilyesmire fogékony gyermeket hosszú ideig le tud kötni.

Coloring Games

Ez is egy borzasztóan aranyos program, amit ráadásul kifejezetten a kicsiknek írtak. A Coloring Games nem is igazából játék, hanem egy digitális kifestőkönyv, amelyben tehát szintén a kreativitásukat élhetik ki a fiatalabb korosztály tagjai. 

A jó benne, hogy nem lesz összekenve minden, és a papírt sem pazaroljuk.

Rengeteg gyári mintát tartalmaz, amelyeket végtelen számú alkalommal ki lehet színezni, ehhez pedig nem kell mást tenni, mint az érintőképernyőn húzogatni az ujjat ide-oda. Természetesen rengeteg különféle színt és mintát tartalmaz, szóval a variációs lehetőségek sem hiányoznak. Emellett tartalmaz egy külön rajz szekciót is, ahol a lurkók szabadon alkothatnak, kipróbálhatják a fényfestést is például. Az ábrák szépek, kedvesek, és innen sem hiányolnak az aranyosan megrajzolt segítőtársak. A Coloring Games egy remek kis alkalmazás, tényleg jó szívvel tudjuk ajánlani mindenkinek.

Hippo Monster Truck

A Hippo Monster Truck egy cuki, oldalnézetes autós játék, amelyben a szokásos módon kell haladni előre, átjutva az akadályokon. Rengeteg az ugratás, az akadály, és ügyesen kell bánni a fékkel és a gázzal, valamint a fejlesztés sem hiányozhat. 

Sok járgány közül lehet választani, amelyek között megtalálhatóak a gyermeki szívnek oly kedves munkagépek is, tehát akár traktorral vagy markolóval is lehet csapatni.

Rivális pilóták feltűnnek, ám gonosz, rémisztő ellenségek nincsenek benne, elrontani gyakorlatilag nem lehet semmit. A grafika és a hangok is rendben vannak, a sofőrünk egy aranyos víziló, maga a játékmenet remek, kellően nagy kihívást jelent, de szépen adagolja a sikerélményeket is.

Paw Patrol Rescue Team

A Mancs Őrjárat című rajzfilmsorozatnak nálunk is rengeteg rajongója van a gyerekek között, nem is véletlenül. Természetesen ez a széria is kapott egy hivatalos játékot, amely felvonultatja a szereplőket, és így mindenki az osztag tagjává válhat.

Különféle feladatokat kell végrehajtani, például össze kell gyűjteni különféle tárgyakat, meg kell menteni egy kiscicát, padokat kell szerelni, vissza kell tenni a madáretetőt a fára, tehát csupa olyan fontos dologról van szó, ami a sorozatban is előkerül. 

A játék üzenete nagyon pozitív, hiszen csupa olyan feladat van, amivel jobbá lehet tenni a (virtuális) világot. 

A kezelés pofonegyszerű, a program mindent megmutat, akár egy kicsi gyermek is elboldogulhat vele egymaga. A grafika szédületesen jó, hűen idézi meg a rajzfilmet, és a hangulat is nagyon pazar.

Angry Birds Friends

A végére hagytunk egy igazi gyémántfokozatú klasszikust, amivel mind a mai napig nem lehet hibázni. Aki nem ismerné, annak csak röviden a lényeg: Az Angry Birds egy nagyon egyszerű ötletre épül, amelyben egy nagy csúzlival kell kilőni kis madarakat úgy, hogy mi adjuk meg az erőt és az irányt, a feladat pedig, hogy leromboljuk a gonosz malacok bázisát.

A karakterek nagyon aranyosak, a kihívást nagyon jól eltalálták, a kezelés pofonegyszerű, és játék közben a gyerekek észrevétlenül sajátíthatnak el jó pár fizikai törvényt. 

Az Angry Birds tényleg egy remek darab, amellyel a fiatalok könnyen boldogulhatnak, és az idősebbek számára is szórakoztató lehet.

Az ingyenes játékok többsége tartalmaz úgynevezett mikrotranzakciókat, vagyis valódi pénz elköltésével még több tartalom, például új karakterek és új pályák érhetőek el a felhasználó számára. Ha azonban a szülő kártyája hozzá van rendelve a telefonhoz, akkor előállhat az a helyzet is, hogy a kisgyerek valódi pénzért kezd el vásárolni játékon belüli tartalmakat, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a kártyás fizetésekkor a telefon mindenképpen kérjen jelszót vagy arc/újlenyomat felismerést a tranzakciók engedélyezéséhez (a szerk.).

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.