Rengeteg 8K-s tévét adna el jövőre a népszerű gyártó

A 4K-s tévék helyét a 8K-s MiniLED-tévék vehetik át jövőre a slágertermékek polcain.

Forrás: Origo.hu2021. 12. 17. 8:23
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Elec forrásai szerint a Samsung 2022-ben rengeteg 8K-s MiniLED-tévét dobna piacra, Neo QLED panelekkel. Lesznek persze új 4K-s OLED-tévék, érdekes módon egyes modellekbe az LG-től szerzett kijelzőket építhetnek – olvasható az Origó.hu cikkében.

A MiniLED azonban valóban a következő sláger lehet: a hagyományos LCD továbbfejlesztett formájáról van szó, alapvetően a háttérvilágítás más teljesen. Az OLED-hez képest a MiniLED sokkal nagyobb fényerőt, jobb HDR-t ígér.

A jelentés legmeglepőbb része, hogy a Samsung jövőre eladna ugyan 2 millió 4K-s OLED-tévét, ugyanakkor a 8K-s MiniLED-tévékből 3 milliót adna el. Így jövőre nagy figyelmet kaphat a gyártók részéről a 8K, ahogy a MiniLED technológia is. Jelenleg mindkettő kizárólag az ultraprémium kategóriában érhető csak el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.