Több amerikait is őrizetbe vettek Oroszországban

Néhány óra különbséggel két amerikai állampolgár oroszországi letartóztatásáról is felröppentek hírek. Az egyikük egy katona.

2024. 05. 07. 9:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy amerikai állampolgárt Moszkva északnyugati részén – számol be róla a TASZSZ orosz hírügynökség hatósági forrásokra hivatkozva. A férfit, aki barátoknál lakott és nyelvtanárként kereste a kenyerét, tíznapos elzárásra ítélték. Ittas állapotban vették őrizetbe egy gyerekkönyvtárban.

A másik letartóztatott amerikai egy Dél-Koreában állomásozó katona – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat. A katona a bevetéséről hazatérőben tett egy kitérőt az Oroszország keleti részén található Vlagyivosztokba. Az orosz hatóságok szerint a férfit lopásért tartóztatták le, az amerikaiak azonban ezt koholt vádnak és ürügynek tartják egy amerikai katona letartóztatására.

Az Oroszországi Föderáció a konzuli kapcsolatokról szóló bécsi egyezménynek megfelelően értesítette az amerikai külügyminisztériumot a bűnügyi őrizetbe vételről

− közölte Cynthia O. Smith, az amerikai hadsereg szóvivője, hozzátéve, hogy a hadsereg értesítette a férfi családját. Smith az ügy érzékenysége miatt nem tudott további részletekkel szolgálni.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.