Teljesen megbénítható volt az iPhone és az iPad

Emellett több másik problémát is orvosol a legújabb szoftverfrissítésük – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2022. 01. 13. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérhetővé tette a modern iPhone és iPad eszközeire a 15.2.1-es szoftverfrissítést az Apple. A verziószámból sejthetően egy hibajavító kiadásról van szó, új funkciókat nem ad hozzá az iOS és az iPadOS tudásához, de a befoltozott sérülékenységek miatt nem érdemes sokáig halogatni a telepítését.

A 15.2.1-es szoftver talán legfontosabb javítása az okosotthonos kütyük vezérlésére kitalált HomeKit keretrendszert érinti, a DoorLock névre keresztelt hibát a magát kezdő biztonsági kutatónak tituláló Trevor Spiniolas fedezte fel. A sebezhetőséggel kiüthetőek voltak az iPhone és iPad eszközök: különleges nevet kellett adni a HomeKitet használó kütyüknek, mire lefagytak a mobileszközök, a kellemetlen jelenség ráadásul az újraindításukat követően automatikusan előjött.

A további javított hibák közül kiemelhető, hogy fotók icloudos linkként való elküldése után nem feltétlenül töltődtek be a csevegések, továbbá egyes CarPlay-alkalmazások kezelőfelületei bizonyos körülmények között nem reagáltak az érintésekre.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: iPad (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.