Nagy szívességet tett a felhasználóknak a techóriás

Rengeteg támadást akadályozott meg a kétlépcsős hitelesítés aktiválásával – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 09. 14:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen tavaly májusig teljesen opcionális volt a Google-fiókokban a kétlépcsős hitelesítés aktiválása, a technológiának köszönhetően hiába kerül rossz kezekbe a jelszó, a támadók szinte biztosan nem tudnak majd illetéktelenül bejelentkezni. Ugyan a védelmi vonal már évek óta elérhető, ám akik még nem aktiválták, azokat nehéz rávenni a bekapcsolására, így a Google megfelelő fiókbeállítások esetén elkezdte automatikusan aktiválni azt.

A vállalat tájékoztatása szerint a kezdeményezés keretében mostanra világszerte 150 millió felhasználói fiókban aktiválta a kétlépcsős hitelesítést, emellett pedig kétmillió youtubert is rákényszerített a használatára. Szerencsére megérte az erőszakoskodás, a kétlépcsős védelemmel újonnan ellátott felhasználói fiókoknál 50 százalékkal kevesebb illetéktelen behatolást mért, mint a kétlépcsős hitelesítést továbbra sem használó fiókoknál.

A kétlépcsős hitelesítés a Google-fiók beállításainak biztonság részében aktiválható.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.