Hét hasznos tipp a laptopok élettartamának meghosszabbításáért

Néhány egyszerű lépéssel sokkal tovább használhatjuk a hordozható számítógépeket – olvasható a Fejér megyei hírportálon, a Feol.hu cikkében.

Forrás: Feol.hu2022. 03. 26. 14:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Naprakész operációs rendszer

Mindig frissítsük az alkalmazásokat, az operációs rendszert és a meghajtókat. Így kiküszöbölhetők a biztonsági kockázatok, valamint a rendszer működése is stabilabb lehet.

2. Leállítás

Ha nem használjuk a laptopunkat, akkor minden esetben kapcsoljuk ki, így megkíméljük az akkumulátort és az operációs rendszert egyaránt.

3. Hőmérséklet

Ügyeljünk arra, hogy extrém hidegben vagy melegben körültekintően használjuk a laptopot. Például, ha kint felejtettük éjszakára az autóban télen, akkor bekapcsolás előtt várjuk meg amíg átmelegszik.

4. Kerüljük a folyadékokat a készülék közelében

Vigyázzunk, ne érje folyadék a laptopot. Az üzleti kategóriás laptopok ugyan többnyire cseppálló billentyűzettel rendelkeznek, előfordulhat, hogy a folyadék bejut a gép belsejébe és tönkreteszi.

5. Tisztítás

Tisztításnál ügyeljünk arra, hogy megfelelő tisztítószereket és képernyő tisztítására is alkalmas törlőt használjunk. Így nem karcolódik össze a kijelző és a burkolat.

6. Akkumulátor

Ne hagyjuk, hogy az akku teljesen lemerüljön, 20–30 százalékos töltöttségnél tegyük töltőre és sose töltsük 100 százalékra.

7. Töltés

Minden esetben használjuk a laptophoz vásárolt töltőt, mert egyes töltők kárt tehetnek az akkumulátorban.

Tervezett elavulás: legenda vagy valóság?

Régen elterjedt egy összeesküvés-elmélet, amely szerint a gyártók azon munkálkodnak, hogy csökkentsék az eszközök élettartamát különböző módszerekkel. Dokumentumfilmet is készítettek a témában, azonban mai napig nem tisztázott, hogy ez valós feltevés-e. 

Az biztos, hogy a fogyasztói társadalom gyökeresen átalakította az életünket, minél többet, minél jobbat és minél hamarabb szeretnénk birtokolni. A méregdrágán megvásárolt termékek a rövid garanciaidő letelte után gyakran azonnal elromlanak és egy-egy termék javításának költségei olyan nagyok, hogy nem éri meg, és inkább újat vásárolunk.

A kulcs azonban a választott termékek minősége.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.