Mit tegyünk, ha feltörték a Facebook-fiókunkat?

A hackerek ellophatják a személyes adatainkat, és hozzáférhetnek a fiókunkhoz kapcsolt szolgáltatásokhoz.

Forrás: Feol.hu2022. 11. 07. 9:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután hozzáfértek az ön fiókjához, többnyire az első dolog, amit megtesznek, hogy megváltoztatják a jelszavát, hogy ne tudjon belépni. Ez roppant kellemetlen helyzet, mivel a hackerek ellophatják a személyes adatainkat, és hozzáférhetnek a fiókunkhoz kapcsolt szolgáltatásokhoz – olvasható a Feol.hu oldalán.

Az első lépés az legyen, hogy erre a linkre kattintva felveszi a kapcsolatot a Facebookkal ezen az űrlapon keresztül. Válasszuk ki a megfelelő opciót és kövessük a megadott lépéseket.

Második lépésben vegyük fel a kapcsolatot a bankunkkal, ha hitelkártyánk is a Facebook-fiókunkhoz van társítva, s így fizetünk néhány szolgáltatásért. Kérjük meg a pénzintézetünket, hogy blokkolja a facebookos kifizetéseinket.

Ezután nyissuk meg gyorsan a Facebook-fiókunkhoz kapcsolódó összes többi alkalmazást, s azokban változtassuk meg a jelszavunkat. Hacsak a hacker még nem foglalkozott ezekkel, vagy nem jelentkezett ki automatikusan az összes szolgáltatásból, akkor más alkalmazások, például az Instagram jelszavát még mindig tudjuk módosítani.

A tejes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.