Mutatjuk, hogyan varázsoljon elő citromlevet a semmiből

Bevallom, én mindig bajban vagyok a citrommal. Mindig megveszem a boltban, használok belőle egy keveset, aztán ott megy tönkre a hűtőben, mert utána már nem kell. Ez sem a környezetnek, sem a pénztárcámnak nem jó, úgyhogy muszáj volt kitalálnom egy okos megoldást. Persze némi gondolkodás után sikerült is – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 04. 15:05
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan lehet citromlevet elővarázsolni a semmiből? Akkor is, ha nincs otthon citrom? Tulajdonképpen nagyon egyszerűen.

Talán, ha megtudja a titkot, önnek is az jut eszébe, hogy miért nem így csinálta eddig. Nekem is ez jutott. Ennyire szuper az ötlet!

Szóval! Ha legközelebb elmegy a boltba, nyugodtan vegyen több citromot is. Otthon facsarja ki, és öntse jégkockatartóba!

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Tegye a fagyasztóba, majd amint megfagyott, tegye át egy jól záródó zacskóba, és vissza a fagyasztóba.

Így bármikor hozzáférhetünk a citromléhez akkor is, ha nincs otthon citrom. Csak beledobunk egy kockát a meleg teába, és voilá! Ha pedig tudjuk, hogy lé formájában szeretnénk felhasználni például egy desszerthez,akkor csak hagyjuk kiolvadni, és kész.

Mindig van otthon citromlé, és nem megy kárba a citrom.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Citromos víz és cukorelvonás – Diéták, amiket érdemes elkerülni

1. „Minden nap citromos vizet iszom, hogy fogyjak”

Jó néhány diéta ajánlja, hogy naponta több alkalommal igyál éhgyomorra tömény vagy hígított citromlevet (vagyis citromos vizet), mert ez csökkenti az étvágyat, és fokozza a zsírégetést, de ne feledd, hogy ezzel kockára teszed a fogaid épségét! A citromban található sav ugyanis kioldja a fogzománcból a kalciumot és a foszfátot. Emiatt a fogaid idővel érzékennyé válhatnak a hidegre és a melegre is, később hajlamossá válhatnak a fogszuvasodásra.

Megoldás: Ha mégsem akarsz lemondani erről a módszerről, a citromos víz után minden alkalommal öblítsd ki a szádat tiszta vízzel. Ha minden reggel éhgyomorra citromos vizet iszol, után feltétlenül öblítsd ki a szádat tiszta vízzel!

2. „Mostantól nem eszem több húst!”

Előfordul, hogy a kezdő vegetáriánusok túl sok késztermékkel és édességgel töltik meg a tányérjukat. Ha nem egészségügyi okból fogyasztunk kevesebb húst, hanem zsírmentes étrendet szeretnél, akkor megeshet, hogy a döntésed súlyos tápanyaghiányhoz vezethet, ha nem vagyunk elég körültekintőek…

Megoldás: Az új étrend kialakításához kérjük ki táplálkozási szakember segítségét! A dietetikus megtanítja, mit mivel helyettesíthetsz, és milyen tápanyagok bevitelére kell fokozottan odafigyelnie annak, aki nem eszik húst. De válogathatnak a vegák számos könyv és főzőtanfolyam közül is.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.