A tél itala a gyömbértea

A gyömbér valódi csodaszer, számos egészségügyi problémára használható. Érdemes kipróbálni!

Forrás: Duol.hu2022. 01. 26. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyömbért a Távol-Keleten több mint háromezer éve használják mint gyógy- és fűszernövényt. Kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre, emésztési problémákra, fogyasztása megelőzi a gyomorfekély kialakulását. 

Influenzás időszakban, megfázásos, gyulladásos betegségeknél erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, és szerepet játszik az influenza­vírusok elpusztításában. A friss gyömbér rágcsálását vagy gyömbéres mézes teát a népi gyógyászatban régóta használják megfázásra, a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésére, de hatásos lehet vérrögképződés megelőzésére is, növényi véralvadásgátló van benne. Időskorban az ízületi gyulladások kezelésére is javasolják, de csökkenthetik vele az érszűkület kockázatát, valamint az agyvérzésre és a trombózisra való hajlamot. 

Teához forrázzanak le egy teáskanál frissen reszelt gyömbért, majd letakarva hagyják állni 20 percet. Amikor a tea már langyos, ízesíthetik friss citromlével és mézzel, így még tovább fokozhatják jótékony hatását.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább. 

Borítókép: A gyógytea könnyen elkészíthető házilag (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.