Bonyhádon még belefért egy csarnokavató

Kampányhajrá egy 700 millió forintos állami támogatásból felújított sportlétesítménnyel.

MN
2018. 04. 07. 15:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen mikor máskor, mint a vasárnapi országgyűlési választás előestéjén sikerült átadni Bonyhádon a csaknem 700 millió forintos állami forrásból felújított és bővített sportcsarnokot. Ki más adhatta volna át a létesítményt, mint a körzet mandátumáért induló Potápi Árpád János? A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Tolna megyei városban tartott ünnepségen kiemelte, a korábbi – eredetileg 150 ember befogadására képes – intézmény kicsi volt a városnak, ugyanis építtetői „a végéből, a hosszából és a szélességéből is elspóroltak” – mondta Potápi Árpád János, hozzátéve, hogy egy új, korszerű, a XXI. század igényeinek is megfelelő sportcsarnok jött létre a felújítás és bővítés nyomán.

A beruházás során a meglévő épületszerkezet és -gépészet felújítása mellett a csarnok földszinti része 900-ról 1200 négyzetméteresre, az emeleti része 150-ről 600 négyzetméteresre bővült. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épült, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítettek, valamint megteremtették az akadálymentes közlekedés feltételeit is. A megújult létesítményben egyébként a sportesemények mellett kulturális programokat is rendeznek majd, valamint a tervek szerint a helyi lakosság is használhatja a hét minden napján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.