PM: Az OECD is elismeri a magyar gazdaság eredményeit

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országjelentése is elismeri a magyar gazdaság eredményeit és a kormány gazdaságpolitikáját, az államadósság csökkentését, a versenyképesség erősítését, a vállalkozások termelékenységének javítását, az adórendszer egyszerűsítését, a foglalkoztatás bővítését és a regionális egyenlőtlenségek csökkentését – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára az OECD Nemzeti Tanácsának budapesti ülésén kedden a tárca közleménye szerint.

Forrás: MTI2019. 03. 05. 19:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a tanács elnöki tisztét is betöltő Gion Gábor a rendezvényen kijelentette, hogy a magyar gazdasági modell a nemzetközi szervezetek és a hitelminősítők érdeklődésének középpontjába került. Az államtitkár a kis- és közepes vállalkozások nemzetközi versenyképessége érdekében az automatizáció, a digitalizáció és a termelékenység javítását szorgalmazta a rendezvényen. A fejlesztések – tette hozzá – nem csupán a cégek számára kedvezőek, növelik az államkassza bevételeit és javítják az ország exportmérlegét is.

Az OECD Nemzeti Tanácsa mint a PM koordinációs szakmai fóruma áttekintette a digitális adózás nemzetközi kérdéseit, valamint a szervezetet érintő eseményeket is – írták. Tavaly Litvánia lépett be az OECD-be, majd elfogadták Kolumbia csatlakozását, idén pedig Costa Ricával kezdik meg a tárgyalásokat, illetve megvizsgálják Argentína, Brazília, Peru, Horvátország, Románia és Bulgária társulási kérelmét – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.