INA-ajánlat a Mol részének kivásárlására

Magyar Nemzet
2020. 06. 11. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvát kormány által felkért Lazard befektetési tanácsadó bank bemutatta a Mol Nyrt. kivásárlására készült előzetes jelentését az INA horvát olajipari vállalatról – mondta az MTI szerint Tomislav Ćorić ügyvezető környezetvédelmi és energetikai miniszter tegnap, hozzátéve, hogy a pénzügyi jelentés egy hónap múlva készül el. – A következő lépés az intenzív kommunikáció a másik oldallal, a hónap végére várjuk az első találkozót a magyar Mollal – húzta alá.

Andrej Plenković ügyvezető kormányfő kedden a sajtónak úgy nyilatkozott: nem állnak el az INA visszavásárlásától. Horvátországban július 5-én előrehozott választásokat tartanak, a Mol–INA-ügy pedig ismét kampánytémává vált. Az INA 49,08 százaléka a Molé, és a magyar olajtársaság rendelkezik az irányítói jogokkal is a társaságban. A cég 44,84 százaléka a horvát államé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.