Jövő nyáron már várja a vásárlókat Hévíz megújuló termelői piaca

A hónap elején adták át a munkaterületet, amelyen egy több mint negyedmilliárd forintos beruházás valósul meg.

2020. 11. 15. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fürdővendégek elmaradása sem akadályozza Hévíz fejlődését derül ki a város önkormányzatának közleményéből. Az Európai Unió 271,5 millió forintos támogatásából ugyanis hozzákezdtek az üdülőhely nagyparkolójának közvetlen szomszédságában álló, töretlenül népszerű szabadtéri árusítóhely épületeinek rekonstrukciójához, és ezen belül egy pavilon építéséhez.

A fürdővendégek elmaradása sem akadályozza a balatoni várost a fejlesztésekben

A környékbeli őstermelők és kézművesek kiváló minőségű áruiról ismert piacon egy, a városképpel harmonizáló közösségi teret is kialakítanak, így az lesz majd a gyógyüdülőhely vonzó látványt nyújtó kapuja, egyszersmind a helyiek és a vendégek találkozóhelye. A közösségi tér egyébként a piac zárva tartása esetén is használható lesz. A város önkormányzata bízik benne, hogy a piac kapacitásbővítését célzó beruházás hosszú távon biztosítja a helyi és a környékbeli termelők megélhetését, továbbá a hazai és a külföldi kereslet fenntartását – olvasható a közleményben. A hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében című projekt megvalósulásával az üdülőhelyen egy új, többfunkciós tér jön létre, amely szervesen kapcsolódik a belváros kialakítását célzó fejlesztésekhez. A több mint negyedmilliárd forintos beruházáshoz a munkaterület átadása november 6-án megtörtént, a megújult kereskedelmi létesítmény a tervek szerint a jövő nyár elejére elkészül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.