Újabb strandfejlesztések támogatására nyílik keret

Az a pályázat lesz támogatható, amely a természetes fürdőhelyek országos hálózatába is bekapcsolódik.

Magyar Nemzet
2021. 12. 10. 13:15
Több mint ötmilliárd forintos támogatásból fejlesztik a környék fürdőhelyeit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb hárommilliárd forint európai uniós támogatást nyert el a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése című GINOP-felhívás keretében, ebből közel száz hazai, szabadvízi strand fejlesztését valósítja meg – közölte pénteken a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

Az elmúlt években számos strand megújult az országban Fotó: Magyar Nemzet

Mint jelezték, a természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése című felhívás célja a Duna és a Tisza folyók magyarországi szakaszán a szabadvízi strandok fejlesztése, valamint a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó engedéllyel rendelkező természetes fürdőhelyeinek fenntartható fejlesztése az üzemeltetés körülményeinek javításával és a turisztikai vonzerő és a versenyképesség növelése által. A természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A strandok fejlesztését Magyarország Kormánya a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. együttműködésével valósítja meg – emelte ki a turisztikai ügynökség, hozzátéve, hogy a strandok tulajdonosai és fenntartói a zrt.-n keresztül jutnak támogatáshoz. 

Azt is közölték, hogy a hárommilliárd forint európai uniós forrás segítségével az a strandpályázat lesz támogatható, amely fejlesztést tűz ki célul, és a természetes fürdőhelyek országos hálózatába is bekapcsolódik. 

A szabadvízi strandok továbbtámogatását célzó Strandfejlesztés 2021 című pályázati felhívás a Kisfaludyprogram.hu honlapon olvasható. 

A pályázatot postai úton lehet benyújtani 2021. december 16-ig. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.