A járvány sem tépázta meg a K&H Bankot

A pénzintézetnél tavaly már minden második számlanyitás digitális volt.

Fellegi Tamás Péter
2022. 02. 16. 17:25
K&H Bank Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó eredménnyel zárta a múlt évet a K&H Bank, a járvány és a hozzá kapcsolódó válság költségei főleg az előző évben rontották az eredményt. A 2020-as eredményt 30 milliárd forintnyi, elsősorban a törlesztési moratóriumhoz kapcsolódó módosítási veszteségre és a pandémia miatti várható jövőbeli hitelezési veszteségekre képzett értékvesztés rontotta, míg 2021-ben 3 milliárd forint értékvesztést lehetett felszabadítani. 

A rendkívüli tételektől megtisztított eredmény 26 százalékkal 74 milliárd forintra nőtt, a nettó eredmény ennél kicsit magasabb, 75 milliárd forint volt, a biztosító pedig 6,7 milliárdos eredménnyel zárta az évet. A hitelállomány 13 százalékkal nőtt, ezen belül a lakossági hitelezés növekedése 19 százalék, a vállalatié 10 százalék. A lakossági új kihelyezések 27 százalékkal nőttek.

A banknak 752 ezer lakossági ügyfele volt az év végén, ezen belül a rendszeresen bért átutaló ügyfelek száma félmillió volt.

A mobil felhasználók száma 24 százalékkal nőtt, mára minden második számlát digitálisan nyitották meg.

– A K&H jó pénzügyi eredményei elsősorban a hitelvolumenek gyors emelkedésének köszönhetőek, ami magasabb piaci részesedést eredményezett az új lakossági hitelek esetében – emelte ki Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A K&H a hazai bankszektorban az elsők között érte el a karbonsemlegességet 2021 végére, ami azt jelenti, hogy a működéséből eredő károsanyag-kibocsátást teljes mértékben semlegesíti. Ebből a célból többek között olyan fejlesztések vannak folyamatban, mint az országos ügyfélponthálózat energetikai korszerűsítése és a hibrid autókra való átállás az autóflottában.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.