Díjmentes utazás a Gyermekvasúton

Vasárnap ingyenes utazás, nosztalgiajárat és szórakoztató programok várják a családokat a Széchenyi-hegyen.

Magyar Nemzet
2022. 05. 26. 17:54
Forrás: máv zrt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat vasárnap a hűvösvölgyi végállomáson – hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. Közleményük szerint 

május 29-én, a gyermeknapon a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, 

amelynek vonalán 40-50 percenként indulnak a vonatok, és nosztalgiajárat is közlekedik.

Az élményekkel teli utazáson kívül Hűvösvölgy állomáson egész nap programokkal kedveskednek a látogatóknak. 

Így például a kisebbeknek lesz arcfestés, óriásszínező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya. A színpadon 11 órakor fellép a Mesekocsi Színház, később pedig zsonglőrbemutató szórakoztatja a nézőket. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak, míg az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót. A vasútrajongók emellett hajtányozhatnak, és több terepasztalt, vonatszimulátort próbálhatnak ki, eközben a KRESZ-pályán a gyerekek megismerkedhetnek a helyes közlekedés szabályaival. 

A MÁV azt javasolja, hogy a rendezvényre érkezők közösségi közlekedéssel vagy kisvasúttal érkezzenek a helyszínre. Parkolni csak a P+R parkolókban lehet.

Borítókép: Nosztalgiajáratok is várják a családokat (Fotó: MÁV Zrt.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.