A Google térképadataival akadályoztak meg egy 4,5 millió forintos jogosulatlan áfa-visszaigénylést

Villámgyorsan módosították a kérelmet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 03. 15:37
Facade of the Google company in New York
Facade of the Google company in New York in the United States. Google's parent company, Alphabet, announced yesterday (20) a global plan to cut 12,000 employees, following the trend of other "big techs" to apply a large-scale restructuring. (Photo by VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP) Fotó: AFP/Brazil Photo Press
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vállalkozás 4,5 millió forint áfa kiutalását kérte az adóhivataltól, miután nagy értékű úszómedence beszerzéséről, a kialakításához szükséges gépi földmunkáról és a beépítési munkálatokról fogadott be számlákát. 

Az adólevonási jogot a saját ingatlanján elvégzett beruházás miatt érvényesítette a társaság – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

A NAV a Google térképadatai, az önkormányzati ingatlaninformációk és az ingatlan vásárlásakor az illetékkiszabáshoz készített fényképek alapján arra jutott, hogy a számlákon szereplő munkákat nem a vállalkozás tulajdonában lévő ingatlanon végezték el, amit az elrendelt adóhatósági helyszíni szemle is bizonyított.

Az adóhatóság önellenőrzés benyújtására hívta fel az adózót, aki ennek egy órán belül eleget is tett, és az önellenőrzésében már csak működési költségeit tüntette fel a következő időszakra átvihető követelésként.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Brazil Photo Press)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.