Valami történt a kínai okostelefonok piacán

Kínában tízéves mélypontra, 67,6 millióra csökkentek az okostelefon-kiszállítások az első negyedévben, az éves összevetésű visszaesés 11 százalék volt – áll a Canalys szingapúri piackutató cég jelentésében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 18. 9:33
null
Peking, 2021. március 31. A Xiaomi által közreadott kép a cég Mi Mix Fold nevû új, összehajtható okostelefonjáról az okostelefonokat és viselhetõ távközlési eszközöket gyártó kínai cég új termékeinek pekingi bemutatóján 2021. március 30-án. MTI/EPA/Xiaomi Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínában a gazdasági aktivitás helyreállt a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítése után, de az okostelefonok iránti kereslet nem lendült fel – mondta Lucas Zhong, a Canalys elemzője.

A kínai piacon már az ötödik egymást követő negyedévben jegyeztek fel két számjegyű visszaesést az eladásokban.

A piaci részesedés alapján a lista első helyén az Apple áll húsz százalékkal az egy évvel korábbi 18 százalék után, a kiszállított okostelefonok száma három százalékkal, 13,3 millióra csökkent.

A második helyet a kínai OPPO foglalja el 19 százalékos piaci részesedéssel a tavalyi 18 százalékot követően, míg a kiszállított készülékek száma tíz százalékkal, 12,6 millióra zsugorodott.

A harmadik a listán az ugyancsak kínai vivo, amely piaci részesedése a tavalyi első negyedévi 16 százalékról 17 százalékra emelkedett, míg a kiszállított készülékek száma hét százalékkal, 11,3 millióra mérséklődött.

A negyedik a Honor, amely piaci részesedése húsz százalékról, 14 százalékra csökkent, míg az ötödik az ugyancsak kínai Xiaomi 13 százalékos piaci részesedéssel az egy évvel korábbi 14 százalék után.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Xiaomi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.