Ennyi pénzt költ a magyar Valentin-nap alkalmából

Az emberek több mint nyolcvan százaléka meglepi valamivel a kedvesét.

Forrás: Világgazdaság2024. 02. 14. 15:52
Couple,On,Valentines,Day.,Girl,Sitting,On,A,Bench,In
543236176 Fotó: Zoran Photographer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Valentin-napról kérdezte a magyarországi és közép-európai vásárlóit az Árukereső, a felmérésben részt vevők több mint fele válaszolta azt, hogy nem ünnepli a Valentin-napot általában, miközben az ünneplők közül 80 százaléknál többen jelezték, hogy valamivel azért meglepik a párjukat – írja a Világgazdaság

Kiderült az is, minek örülünk igazán. A legtöbben  – a válaszadók 35 százaléka – egy romantikus vacsorának örülne, míg 30 százalékot a virágok tennék boldoggá. Van, aki parfümnek is örülne, pontosan 16 százalék, más az édességért rajong – 15 százalék. Ékszerre a válaszadók 13 százaléka voksolt, karórára nyolc százalék, fehérneműre pedig mindössze hat százalék. 

Vannak persze egészen egyedi igények is, ide tartozik a betonkeverőgép, a processzor, vagy éppen a tejhabosító.

A kínálati oldal viszont máshogy alakul. A beszámoló szerint a legtöbben – a válaszadók 32 százaléka – desszertet adnának szívesen, megelőzve az ékszerkövet 19 százalékkal. A válaszadók kerek egy százalékának nem jutna eszébe virágot adni, miközben vacsorázni a válaszadók mindössze két százaléka vinné a kedvesét. Kiderült az is, hogy mennyit költünk átlagosan ajándékra. 

A többség, 44 százalék maximum nyolcezer forintot költene ajándékra, a megkérdezettek harmada azonban 16 ezerre emelné a limitet.

Van, aki negyvenezret is kiadna Valentin-nap alkalmából – ez 14 százalék –, és vannak olyanok – persze, csak kevesen –, akik nyolcvanezret, vagy annál többet is áldoznának kedvesükért. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.