Az iszlamisták ismét tüntetni akarnak Hamburgban

A közösségi médiában hirdetik, hogy ismét utcára vonulnak az iszlamisták, akik nemrég az iszlám kalifátus bevezetését követelték Hamburg utcáin.

Forrás: V4NA2024. 05. 06. 18:19
Demonstration by the Islamist scene in Hamburg
„A kalifátus a megoldás” feliratú táblát tart a kezében egy résztvevő a hamburgi iszlamista tüntetésen 2024. április 27-én.
Fotó: Axel Heimken Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nappal azután, hogy több százan tüntettek a hamburgi St. Georg negyedben a Muslim Interaktiv nevű radikális csoport korábbi felvonulása ellen, az iszlamisták ismét a nyilvánosság elé akarnak lépni. A hétvégén a közösségi médiában jelent meg egy erre vonatkozó felhívás, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Szombaton 16 órakor közösen fogunk tiltakozni az iszlám értékeink cenzúrája ellen. Jöjjetek szép számmal, és ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni a politikától és a médiától!

– áll a közleményben, amelyről a Die Welt német lap cikkezett.

 

Mint ismert, néhány napja a Raheem Boateng vezette csoport az utcára vonult és az iszlám kalifátus bevezetését követelték Németországban. Akkor mintegy ezerkétszáz ember vett részt a nagymértékben muszlimok lakta kerületben szervezett tüntetésen.

Az esetet eleinte el akarta hallgatni a közmédia, és a kormánykoalíció pártjai is mélyen hallgattak az ügyben, a dolog azonban országos felháborodást keltett, ami után Olaf Scholz kancellár kénytelen volt kiállni a nyilvánosság elé és elítélni a muszlimok követelését. Ezután vita alakult ki arról, hogy miért engedélyezik az ilyen felvonulásokat a hatóságok, és hogy be kellene-e tiltani bizonyos jelszavakat és rigmusokat.

Ez nem egy békés gyűlés, hanem radikális iszlamisták hatalmi demonstrációja, akiknek nem lehet helyük városunkban. Ebben a tekintetben felszólítom a szenátust, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy megakadályozza ezt az újbóli kalifátus-tüntetést

– hívták fel a figyelmet a hamburgi kereszténydemokraták.

Borítókép: A hamburgi tüntetés (Fotó: AFP / Axel Heimken)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.