Fontos dolgot jelentettek be a hétvégi ötöslottó-sorsolásról

Emiatt persze egyre erősebb a kereslet a játék iránt.

Forrás: Világgazdaság2024. 02. 13. 15:00
lottósorsolás Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár több mint hatmilliárd forintot is érhet a telitalálatos szelvény – írja a Világgazdaság a Szerencsejáték Zrt. keddi közlése alapján. A portál hozzáfűzi, 67 éve ezen a napon kezdte meg az akkori Sport- és Lottóigazgatóság az ötös lottó szelvényeinek értékesítését.

Ez idő alatt a játék több mint negyven játékost tett milliárdossá, több ezret pedig milliomossá. 

A most elnyerhető 6,166 milliárdos nyereménynél az ötös lottó történetében eddig csak egyetlen nagyobb nyeremény volt, ugyanis 2020 13. hetében a nyertes 6,431 milliárd forintot vihetett haza.

Emlékeztetnek arra is, hogy amikor 1957. február 13-án elkezdték a szelvények árusítását, azok még csak 3 forint 50 fillérbe kerültek, szemben a mai 400 forintos szelvényenkénti árral. Beszámolnak arról is, hogy a mostani nyeremény annak köszönhető, hogy 

már 28 hete nem volt telitalálatos szelvény, így jött össze a 6,166 milliárd forintos főnyeremény.

Emiatt persze egyre erősebb a kereslet a játék iránt, az elmúlt hét hónap alatt megduplázódott a forgalom a halmozódás kezdetéhez képest. Azonban nem csak az ötös lottó fődíja közelít a csúcshoz, ugyanis a hatos lottó is 1,95 milliárd forintot fizet telitalálat esetén, ez a játék történetének a harmadik legnagyobb nyereménye lehet – hívta fel a figyelmet a portál.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.