Bejelentették, mikor készül el a Budapest–Belgrád gyorsvasút

Hamarosan kétszázzal száguldhatnak a vonatok.

Forrás: Mandiner2024. 04. 27. 18:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön befejeződtek a Budapest–Belgrád vasútvonal Újvidék és Szabadka közötti 108 kilométeres szakaszának vágányfektetési munkálatai – tájékoztatta a China Railway a Global Timest.

A munkálatok befejeztével a dinamikus tesztek eredményei azt mutatták, hogy az Újvidék és Szabadka közötti szakaszon közlekedő vonatok elérhetik az óránként 200 kilométeres végsebességet. A vállalat szerint

a vasút az év végére üzembe állhat.

Eddig az Újvidék–Szabadka szakasz építése 80 százalékban befejeződött.

A Belgrád–Újvidék nagy sebességű vasútvonal márciusban ünnepelte második évfordulóját. A vasút 2022-es üzembe helyezése óta több mint hétmillió embert szállított Szerbia két legnagyobb városa között.

Fél évvel hamarabb befejeződhet a Budapest–Belgrád vasútvonal építése hazánkban. Április elején Alekszandar Vucsics szerb elnök azt mondta, bízik benne, hogy a magyar kivitelezők 2025 végéig vagy 2026 első harmadára végeznek a magyar oldalon.

A 150-es vasútvonal elkészülte azt jelentené, hogy 2 óra 40 perc alatt lehetne megtenni a Budapest–Belgrád távolságot vonattal, azonban a beruházás elsődleges jelentősége nem a személy-, hanem a teherszállítás lesz.

Borítókép: A vasútvonal építése (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.