Újabb fordulat a nyugdíjak alakulásában, egy újabb fontos szám került napvilágra

Jelentett a KSH.

Forrás: Nyugdíjguru2024. 02. 26. 13:08
Hungarian,Forint,,Woman,Holds,Wallet,With,Money,In,Hand,,Financial, pénz, készpénz
2332612197 Fotó: Andrzej Rostek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei valorizáció 14,2 százalékkal lehet magasabb a tavalyinál – bukkant rá Farkas András. A nyugdíjszakértő hozzáfűzi, a KSH február 22-én közzétett legfrissebb kereseti gyorstájékoztatója alapján a január 1. és december 31. közötti nyugdíjmegállapítások 

esetében 14,2 százalékkal nőhetnek a valorizációs szorzók a tavaly alkalmazott szorzókhoz képest.

Az előzőleg jelzett 14 százaléknál 0,2 százalékkal magasabb mértékben nőnek a valorizációs szorzók, a végleges táblázatot azonban csak március végén, de legkésőbb április elején megjelenő kormányrendelet tartalmazza majd – írja a portál.

A valorizációs szorzó azért fontos, mert induló nyugdíjak esetében van szerepe, és a lényeg, hogy az életpálya során a korábbi években szerzett, nettó éves kereseteket az adott évre vonatkozó valorizációs szorzóval meg kell szorozni, és 

így kell azokat a nyugdíjba vonulás évét megelőző év nettó átlagkereseti szintjéhez igazítani.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.