Ha érdekli, hogyan kaphat százötvenezer forintos adó-visszatérítést, jó helyen jár

Az OTP Egészségpénztárba tavaly 23,5 milliárd forintot fizettek be a tagok és a munkavállalók, amely 25 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest – közölte a szervezet kedden.

Forrás: MTI2024. 03. 19. 17:17
A,Woman,Puts,Hungarian,Forints,In,Her,Wallet.,The,Woman, készpénz
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi 20,5 milliárd forint egyéni és hárommilliárd forint munkáltatói befizetés után az egészségpénztártagok 4,1 milliárd forintról dönthetnek, és amennyiben rendelkeznek az szja-visszatérítésről, 

akár 150 ezer forintot is kaphatnak pluszban adó-visszatérítés formájában.

Tavaly 37 ezer új tag csatlakozott az OTP Egészségpénztárhoz, 19 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az igénybe vett szolgáltatások értéke 34 százalékos emelkedéssel meghaladta a 22 milliárd forintot – fűzte hozzá közleményében a pénzintézet. 

Az elköltött összegek alapján első helyen továbbra is a gyógyszerkiadás áll, amely 32 százalékkal nőtt 2023-ban. A magánegészségügyi szolgáltatásoknál a fogászat és a nőgyógyászat a legnépszerűbb, 30 százalék feletti emelkedéssel, de a laboratóriumi szolgáltatásokra költött összeg is 27 százalékkal nőtt.

Írnak arról is, hogy 2023 szeptembere óta az OTP Egészségpénztár tagjai élhetnek a kártyaösszekötés lehetőségével is, így nem kell külön feltölteni pénztári egyenlegüket, elegendő a pénztári kártyájukkal fizetni.

Budai József, az OTP Egészségpénztár és az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a közleményben elmondta: a kártyaösszekötéssel csökkenthető a befizetésekkel járó adminisztráció. Több mint fél év alatt csaknem háromezer vásárlás történt összekötött kártyával, mintegy 50 millió forint értékben – tette hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kamil Zajaczkowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.