Már a bankkártyája sem kell, hogy hozzájusson a pénzéhez, mutatjuk a trükköt

Otthon felejtette a plasztikot? Semmi gond.

Forrás: Bankmonitor2024. 04. 17. 11:30
Press,Atm,Epp,Keyboard
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balesetek márpedig előfordulnak, így feltehetően sokakkal megtörtént már, hogy a reggeli rohanásban otthon hagyták a bankkártyájukat. Mindez meglehetősen kellemetlen, ha azonnal készpénzre van szüksége, de a Bankmonitor most arról ír, hogy van egy kiskapu. 

Ha digitalizálva a mobiltelefonjában a bankkártyája, jó esély van rá, hogy bankkártya nélkül is hozzájuthat a készpénzhez, ugyanis az ATM-ek egy része mobiltárca-alkalmazással is használható – mutat rá a portál. Felhívják a figyelmet a rohamos fejlődésre is, ugyanis a kártyás fizetések 14 százaléka már mobiltárcán keresztül történik meg, ami 105 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. 

Ennek ellenére nem mindenki tudja, hogy készpénzt is lehet felvenni mobiltárca-alkalmazásból, abban az esetben, ha az adott banki ATM alkalmas a műveletre. Ezt onnan tudhatjuk meg, hogy az automatán található egy piktogram, amely azt jelzi, hogy érintésmentesen is hozzájuthat a készpénzéhez. Ha szerencséje van, és talált egy ilyet a közelben, a folyamat ugyanolyan, mintha a bankkártyát használná, mindössze annyi a különbség, hogy amikor a gép azt kéri, hogy helyezzük be a kártyát, akkor a mobilunkat kell az érzékelőhöz érintenünk, és kész a csoda. 

Rávilágítanak arra is, hogy a PIN-kódot ennek ellenére is meg kell adni, így tehát jó, ha azt észben tartja.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.