A kormány meghozta a döntést az üzemanyagárakról + videó

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter ismertette a részleteket.

2024. 05. 08. 15:11
Illusztráció Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány áttekintette az üzemanyagárak helyzetét. Két hete azt kértük a kereskedőktől, hogy a régió áraihoz igazodjanak. Ezt megfogadták, alkalmazkodtak szomszédos országok díjszabásaihoz. Ma reggel is jelezték, hogy tovább csökken a benzin és a gázolaj ára. Az előbbi 43, az utóbbi 54 forinttal esett az elmúlt időszak csúcsaihoz képest az elmúlt napokban. A kormány egyúttal elfogadta az a kérést, hogy ne a régió, hanem kizárólag a szomszédos országok árai legyenek a viszonyítási pontok. A referenciaértékből így kikerül Lengyelország, Csehország és Bulgária – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. 

A tárcavezető szólt arról is, hogy a kormány megállapította: a jelenlegi csökkentésekkel elértük a szomszédos országok átlagát. Fontos, hogy az árak itt is maradjanak, továbbra is elvárjuk ezt a kereskedőktől.

Nagy Márton kiemelte: ezentúl kéthetente áttekinti a kormány a helyzetet. Szerinte a kereskedők a csökkentéseket le tudják nyelni a profitjukból, nem szembesülnek veszteséggel. 

–  A háborús árakat le kell törni, a családokat meg kell védeni – tette hozzá a miniszter.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.