Több mint hét tonna kábítószert foglalt le a francia vámhatóság egy motorcsónakon

A francia vámhatóság 7,4 tonna kannabiszt foglalt le a Földközi-tengeren egy hajón – közölte Max Ballarin, a francia vámszolgálat Földközi-tengeren illetékes részlegének vezetője szombaton Toulonban.

Forrás: MTI2019. 05. 26. 13:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ballarin szerint a 230 csomagban lefoglalt drog becsült feketepiaci értéke 52 millió euró (mintegy 17 milliárd forint).

Az akció során három feltételezett kábítószercsempészt is őrizetbe vettek.

A vámhatóság tisztségviselője szerint egy megfigyelő repülőgép csütörtökön egy gyanús hajót szúrt ki hozzávetőleg száz kilométerre az algériai partoktól.

A vízi járművet ezt követően francia műveleti egységek feltartóztatták és átkutatták. A török állampolgárságú három gyanúsított bevallotta, hogy kábítószert szállítottak a fedélzeten. Őrizetbe vételükkor nem tanúsítottak ellenállást.

Xavier Tarabeux francia ügyész a drogfogás kapcsán felhívta a figyelmet a tiltott kannabisz-kereskedelem jelentőségére. Mint mondta, ez a kábítószer elárasztja a feketepiacot Európában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.