Hatalmas erejű robbanás rázta meg az amerikai Nashville-t

A hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs, ki a felelős a három embert megsebesítő detonációért.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News, CNN2020. 12. 25. 19:16
null
Nashville, 2020. december 25. Lángol egy autó, miután robbanás történt a Tennessee állambeli Nashville-ben 2020. december 25-én, karácsony elsõ napján. A környezõ épületek beleremegtek a detonáció erejébe. A robbanás oka és a sérültek száma egyelõre nem ismert. MTI/AP/The Tennessean/Andrew Nelles Fotó: Andrew Nelles
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas robbanás rázta meg karácsony első napján az amerikai Tennessee állambeli Nashville-t, három ember megsebesült, több tucatnyi épületben keletkeztek komoly károk – jelentette az amerikai média. A sérülteket kórházba szállították, de egyikük sincs válságos állapotban. – Úgy gondoljuk, szándékosan elkövetett bűncselekménnyel van dolgunk – közölte Don Aaron rendőrségi szóvivő. Az ügyben a nyomozást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezeti.

Nashville, 2020. december 25.
Egy lakóépület betört ablaküvegei a robbanás helyszíne közelében a Tennessee állambeli Nashville-ben 2020. december 25-én, karácsony első napján. A környező épületek beleremegtek a detonáció erejébe. A robbanás oka és a sérültek száma egyelőre nem ismert.
Fotó: MTI/AP/Mark Humphrey

A környező épületek beleremegtek a detonáció erejébe. A hírügynökségek által közölt képeken kitört ablakok, kigyulladt gépjárművek, felszálló fekete füst, földön heverő törmelékek láthatók.

A helyi idő szerint reggel fél 7 előtt bekövetkezett robbanást az előzte meg, hogy a rendőröket lövések dördülése miatt hívták ki a helyszínre. A kiérkező hatóságok lövöldözés bizonyítékait nem találták, ellenben egy gyanúsnak tűnő lakókocsit észleltek, ezért kihívták a tűzszerészeket. Míg a rendőrök várakoztak, felrobbant a gépjármű.

Nashville, 2020. december 25. Fotó: MTI/AP/The Tennessean/Mark Humphrey

Bill Lee, Tennessee kormányzója közölte, az állami hatóságok minden megtesznek annak érdekében, hogy kiderítsék, ki a felelős e tettért. Andrew McCabe, az FBI egykori igazgatóhelyettese azt mondta, ekkora erejű robbanás terrorista cselekedetnek felel meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.