LMBTQ témájú komment miatt esett el szponzorától a show

Önkéntesek segítségével újabb migránscsoport vonatozik a francia határ felé; katonák gyakorlatoznak az illegális tüntetések miatt Stockholmban. Az olasz oltási program káoszba fulladt; egy kamuprofil hozzászólása miatt nem támogatja a vállalat az amerikai televíziós műsort.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 24. 14:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevándorlók csoportja indul Olaszországból a francia határ felé

Önkéntesek segítségével indult útnak egy 29 tagú Etiópiából érkező csoport a római Tiburtina pályaudvarról Franciaország felé. Kis hátizsákokkal, egynapi élelemmel és váltóruhával vették az irányt Észak-Európa felé. A Baobab Experience kulturális szervezet segítette őket az utazás szervezésében és megvásárolta vonatjegyeiket. Annak ellenére, hogy az érintett Lazio tartomány vörös zónában van, a római pályaudvaron egyetlen hatósági ellenőrzés sem akadályozta útjukat.

Forrás: lapresse.it

Katonák őrzik a rendet Stockholmban

A rendbontások megelőzése céljából vezényelték ki gyakorlatozni a katonai rendőrséget Stockholm belvárosi utcáira. A negyven felfegyverzett katona elsősorban az elmúlt hétvégék illegális vírustagadó tüntetései miatt vált szükségessé. Ezzel párhuzamosan a rendőrség bejelentette, hogy páncélozott járműveket vásárol a közterületi fenyegetéseket megszüntetése érdekében.

Források: Honvédség, samnytt.se

Teljes káosz az olasz oltási programban

Összehangolt országos szervezéssel indult az oltási program Olaszországban, de mára már minden tartományban másképpen működik. Számos régióban már a tanárokat és a katonaságot is oltják, miközben a nyolcvan év felettiek fele még nem jutott vakcinához. A járványbiztos napi 600 ezer oltást tervez, de eddig mindössze napi 200 ezret sikerült teljesíteni. Az összehangolt országos vakcinaprogramhoz nemcsak az oltóanyag hiányzik, hanem az oltást végző személyzet sem elegendő. Komoly aggodalomra ad okot az oltóanyag késése, mert a tartalékok már kifogyóban vannak. Giogia Meloni, az Olasz Testvérek párt elnöke éles kritikát fogalmazott meg az EU központi beszerzésével kapcsolatban, amiért az geopolitikai okokból késlelteti a Szputnyikot.

Források: iltempo.it, ilgiornale.it, corriere.it

Egy kamuprofil miatt veszítette el szponzorát az amerikai televíziós műsor

A Harry’s Rasor amerikai borotvagyártó cég nem szponzorálja tovább a Michael Knowles Show televíziós programot, mert egy álnéven író Twitter-kommentelő azzal vádolta a műsort, hogy annak műsorvezetője homofób és transzfób kijelentéseket tett egy korábbi adásban.

A Harry’s Rasor vállalat azt nyilatkozta, hogy elítéli a videóban foglaltakat, mert támogatja az LMBTQ+-közösségeket.

Azonnali hatállyal megszüntették a show szponzorálását. Michael Knowles műsorvezető úgy reagált, hogy ő saját konzervatív véleményét fejtette ki a transzneműek kérdésében, még egy évvel azelőtt, hogy a Harry’s Rasor szponzori kapcsolatba került volna műsorával.

A producer, Jeremy Boering szerint a gazdasági döntéseknek nem kellene a politikai nézetektől függeniük.

Hozzátette, hogy a vállalat ezzel a lépéssel azt vallja magáról, hogy nem gyárt borotvát konzervatív érzületű fogyasztóknak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

(A borítóképen svéd katonák Stockholmban. Fotó: Svante Rinalder/Försvarsmakten)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.