Hivatalos a vád: András herceg nemi erőszakot követhetett el

II. Erzsébet brit királynő fia tagadja, hogy szexuálisan zaklatott egy kiskorút.

2021. 09. 11. 21:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos vádiratot kapott egy amerikai bíróságtól András herceg, miután nemrég szexuális zaklatás miatt indítottak ellene pert. II. Erzsébet királynő fia ugyanakkor tagadja Virginia Giuffre vádjait, amelyek szerint a nő tizenhét éves korában, körülbelül húsz évvel ezelőtt, a herceg áldozatául esett.

Felelősségre vonom András herceget azért, amit velem tett

– nyilatkozta Virginia Giuffre.

A herceg vagyona, hatalma, helyzete és kapcsolatai lehetővé tették, hogy kihasználjon egy rémült, gyámoltalan gyermeket, akinek nem volt senkije jelen, hogy megvédje

– állt Giuffre keresetében.

András herceg 2019-ben visszavonult a közéleti tevékenységtől, miután súlyos botrányt okozott a királyi családban. A királynő kedvenc gyermekéről kitudódott, hogy szoros kapcsolatban állt Jeffrey Epsteinnel, akit többek között gyermekek ellen elkövetett nemi erőszak vádjával tartóztattak le.

A milliárdos nem sokkal a tárgyalása előtt öngyilkosságot követett el a börtöncellájában. Az Epstein-botrány hatására András herceggel több mint ötven szervezet szakította meg a kapcsolatot és vonta vissza tőle a pártfogói címet. A herceg mindezek ellenére korábban úgy nyilatkozott: reméli, hogy hamarosan visszatérhet udvari kötelességeihez. Az újabb botrány fényében ez azonban már kevésbé tűnik valószínűnek.

Ahogyan korábban lapunk is megírta: Virginia Giuffre arról is beszélt, hogy András herceg Epstein manhattani és Virgin-szigeteki birtokán, illetve a milliárdos kerítője, Ghislaine Maxwell londoni otthonában is szexuális visszaélést követett el ellene, vagyis összesen három alkalommal erőszakolta meg – pedig tudta, hogy a lány kiskorú. Giuffre rámutatott: nyílt és burkolt fenyegetésekkel kényszerítették az aktusra, és gyakorlatilag szexrabszolgaként tartották. Kiemelte: rettegett tőle, hogy halál vagy verés vár rá vagy a hozzá közel állókra, ha nem enged a nyomásnak.

A Buckingham-palota még nem reagált a történtekre, ám korábban azt állította, hogy alaptalanok Giuffre vádjai. 

– Határozottan tagadjuk, hogy York hercegének szexuális kapcsolata lett volna Virginia Giuffre-val, az ezzel ellentétes állítások pedig hamisak és megalapozatlanok 

– nyilatkozta a brit királyi család a CNN amerikai hírcsatornának.

Borítókép: Reuters/Michel Euler

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.