Kihirdette új évadát a Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színházban a szeptemberben induló új színházi évadot Zerkovitz Béla Csókos asszony című operettjével indítják, amelyet Szőcs Artur rendezésében láthat a közönség.

2024. 05. 04. 14:00
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évadbejelentőn Béres Attila igazgató elmondta, az elmúlt tíz évben a nézői visszajelzések alapján sikerült megtartaniuk azt a műfaji sokszínűséget és minőséget, amit tíz éve célul tűztek ki maguk elé. A 2024–2025-ös évadot a következő tíz év első évadának nevezte a direktor, aki bízik benne, hogy még sokáig folytathatják a Művészeti Tanáccsal a közös munkát, hiszen ezt csak együtt érdemes – hangsúlyozta az igazgató.

Nézzük a repertoárt!

A Nagyszínházban látható lesz még a Rómeó és Júlia című tragédia Béres Attila rendezésében, valamint a Primadonnák című bohózat, amelyet Keszég László visz színre. A Bajazzók és az Atelier című operákat Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség jövő januárban. A két mű egyazon estén kerül színre; az Atelier ősbemutató lesz, a művet a színház zeneigazgatója, Cser Ádám írta. A Marat/Sade zenés színművet Rusznyák Gábor viszi a Nagyszínház színpadára jövő év márciusában.

A Kamaraszínházban szeptemberben a Márkó Róbert rendezte Lúdas Matyi című zenés mesejátékkal nyitják meg az új évadot, melyet októberben A Nyugat császára című rémbohózat követ Ascher Tamás rendezésében. 

Novemberben a közönség ugyanitt a Kozma Attila koreográfus által összeállított Mayerling című táncjátékot láthatja a Miskolci Balett előadásában, míg decemberben A kétfejű fenevad című történelmi panoptikumot Szőcs Artur állítja színpadra.

Jövő februárban a Keszég László rendezte Az üvegcipőn túl, avagy mi történt azután, hogy Irma meghódította Sipos úr szívét? című kortárs magyar vígjátékot láthatja a közönség, majd Szabó Máté rendezésében Az öngyilkos című vígjátékot és a Kozma Attila által összeállított Háry János című táncjátékot nézhetik meg a Miskolci Balett előadásában.

A 2024–2025-ös évadban a Játékszínben A pók hálójában című kortárs színművel készül a Miskolci Nemzeti Színház. A Rusznyák Gábor rendezésében színpadra kerülő mű szerzője Alexandru Popa dráma- és forgatókönyvíró, a bukaresti művészszínház, a Bulandra vezető dramaturgja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.