Őrület az LMBTQ történelmi hónap miatt

Tombol az LMBTQ történelmi hónap, amelyet Európában jellemzően februárban tartanak. Emiatt a mozgalom zászlói lobognak az iskolák és hivatalok épületein, de vannak olyan városok is, ahol az úttestek váltak életveszélyessé, miután a szivárványos zászló színeivel festették át az aszfaltot. Sokan azért ellenzik a felfestést, mert gyalogátkelőhelynek nézhetik az emberek, és csak idő kérdése, hogy tragédiát szüljön a mozgalom – írja a V4Na Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 02. 21. 9:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMBTQ történelmi hónap a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történelméről megemlékező egész hónapos eseménysorozat. Világszerte több országban megtartják: az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában, de számos európai országban is megünneplik a mozgalom hívei. Az amerikai trendet átvéve több nyugat-európai városban kitűzték az LMBTQ zászlóit, így az iskolákon, jegyzői és kerületi tanácsi hivatalokon, de néhol még a tűzoltóságon is lobognak a mozgalom szivárványos színei.

Van olyan egyetem, ahol az LMBTQ-mozgalmat szimbolizáló színekkel világítják meg éjszaka az intézmény épületeit.

A V4Na Hírügynökség szerint több városban az úttesteket is befestették az LMBTQ színeivel. Valamennyi településen azonban amiatt panaszkodnak az autósok és a járókelők, hogy életveszélyes a felfestés. Sokan ugyanis azt hiszik, hogy új gyalogátkelőhelyet jelöltek ki, ezért csak idő kérdése, hogy tragédiába torkolljon az LMBTQ történelmi hónap.  A felháborodás ellenére az aktivisták ragaszkodnak ahhoz, hogy így fejezzék ki az ideológiájukat. Sőt, a forgalommal sem törődnek, amikor pózolni kell a szivárványos úttesten – írja gúnyos közönnyel az egyik felhasználó a Twitteren.

Néhány nyugati nagyváros vezetése már korábban is úgy döntött, hogy átfestik a gyalogátkelőhelyeket, de radikális LMBTQ-aktivisták nem voltak megelégedve ennyivel. Az egyik leglátványosabb akciójuk során vérnek látszó festékkel öntöttek le egy szivárványszínű zebrát, elmondásuk szerint azért, hogy így hívják fel a figyelmet a városvezetés képmutatására, amely szerintük nem tesz eleget az LMBTQ-tagok támogatása érdekében.

Az LMBT – a queer emberekkel kiegészülve már LMBTQ mozgalomként – a gyerekeket is célba vette az utóbbi időszakban. Nemrég egy kisgyerekeknek szóló animációs sorozatban a főhős a mozgalomhoz tartozó egyik zászlót festette le a nézőknek.

Egyes műsorok kifejezetten erre specializálódva az LMBTQ-közösségről és a „drag művészetekről” oktatják a gyerekeket. Ilyen az LGBTQ+ Kings & Queens is, amiben a drag queenekről és a queer közösségekről tudhatnak meg információkat a kicsik.

Már-már mindennapos jelenségé vált az is, hogy nőnek öltözött, erősen kisminkelt férfiak olvasnak fel mesét kisgyerekeknek, vagy vesznek részt különböző gyerekprogramokon. A drag előadásokon keresztül a transzideológia térhódítása azonban szintet lépett, egyre több kisfiú gondolja magáról azt, hogy ő is drag queen, a szüleik pedig segítik őket ebben. 

De transzvesztiták is műsorokat adnak, meséket olvasnak fel és különböző gyerekprogramokon vesznek részt. Az utóbbi években számtalan botrányos eset történt, például amikor egy korábban elítélt pedofil tartott meseórát kicsiknek, nőnek öltözve – emeli ki a V4NA hírügynökség a cikkében.

Skóciában pedig még „drag témájú” nyári tábort is szerveztek 11–18 éves gyermekeknek, ahol többek között a „drag művészetekről” és a sminkelésről tanulhattak. Amerikai magániskolák pedig arra képzik a tanárokat, hogy már négyéves gyerekeket bevezessenek a genderideológiába – mindezt a szülők tudta nélkül.

Borítókép: több városban az úttesteket is befestették az LMBTQ színeivel (Fotó: Twitter.com/Loughborough University)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.